Dit neem je mee als je met je baby gaat zwemmen

wasbare zwemluier

Baby’s zijn dol op water en ze vinden het dan ook heerlijk om te gaan zwemmen. In het zwembad geniet je samen met je baby van de deining van het warme water.

Maar het vergt ook enige voorbereiding voordat je met je kleintje in het water ligt. 

Dit zijn handige babyproducten als je met je baby gaat zwemmen:

wasbare zwemluier

Een wasbare zwemluier

Een lieflijke bikini of een stoere zwembroek zien er heel schattig uit als je met je baby gaat zwemmen, maar echt praktisch is het niet als je kind nog niet zindelijk is. Een wasbare zwemluier is een betere optie voor je kindje om te dragen tijdens het zwemmen. Deze zwemluiers absorberen het zwembadwater niet, maar vangen een eventueel poepje wel op. Je kunt ze na gebruik wassen in de wasmachine en daarna drogen op een wasrek. Dan zijn ze weer schoon om gedragen te worden. Ze zijn te koop in de meest hippe prints en in verschillende maten. Stop altijd een reserve zwemluier in je tas, dan kun je deze als het nodig is tijdens het zwemmen verwisselen.

Een omslagdoek

Als je uit het water gaat, voelt dat altijd koud aan. Leg daarom naast de kant een grote omslagdoek klaar, dit voelt heerlijk warm aan. Voor de iets grote kids zijn er ook handige bad capes te koop. Deze cape trek je eenvoudig en snel over het hoofd.

Een milde douchegel

Na de zwempret is het tijd om heerlijk te douchen. Reinig en voedt de huid van je baby met een milde douchegel. Dit voorkomt dat de huid uitdroogt of geïrriteerd raakt.

Daarna gebruik je een grote hydrofiele luier om je baby mee af te drogen.

Warme kleding

Zeker als het buiten kouder is, is het belangrijk om warme kleding mee te nemen die je na het zwemmen aan kunt doen. Soms is het handiger om een pyjama mee te nemen, dan kan je kleintje na het zwemmen meteen lekker gaan slapen. Een katoenen muts is ook prettig om mee te nemen, zo koelt het hoofdje niet teveel af.