Uw relatie terug op het goede spoor

relatie

Iedere relatie kent goede en minder goede momenten, niets mis mee. Een discussie, een ruzie of meningsverschillen zijn perfect normaal en maken deel uit van het samenleven. U kunt het niet over alles de hele tijd eens zijn en er zijn ongetwijfeld zaken bij elkaar te vinden waar u zich van tijd tot tijd aan ergert. Komt u echter op een punt waarin de spanningen zo hoog oplopen en meer regel dan uitzondering zijn, is het de hoogste tijd om aan de alarmbel te trekken en professionele hulp te zoeken. Niet alleen u en uw partner lijden onder de situatie, ook andere mensen in uw omgeving, uw kinderen bijvoorbeeld, zullen de spanningen aanvoelen.
Gelukkig zijn we de tijd dat praten over relatieproblemen eerder taboe was al een tijd voorbij. Relatietherapie zal u en uw partner helpen om terug dichter bij elkaar te komen, om de problemen en spanningen bespreekbaar te maken en om samen tot een oplossing te komen.

Iedereen kan relatietherapie volgen


Er is geen regel die aanduidt in welke gevallen iemand professionele hulp kan en mag inroepen als in een relatie de problemen zich opstapelen en eventueel tot een breuk kunnen leiden. Het is zaak deze problemen aan te pakken voor ze onherstelbare schade tussen jullie beiden aanrichten. Relatietherapie Utrecht helpt u om de zaken weer helder te zien, om de problemen bespreekbaar te maken en om onder begeleiding samen tot een oplossing te komen die voor beiden goed aanvoelen.

Hoe werkt het?


De eerste stap in het hele proces moeten u beiden zelf zetten, namelijk onder ogen zien dat er problemen zijn opgedoken in de relatie. Dit is de eerste, en vaak ook de moeilijkste stap. Niemand geeft graag toe dat de relatie niet alleen maar rozengeur en maneschijn is, maar weet dat dit bij veel koppels zo is. De erkenning van de situatie en de wil om die spiraal te doorbreken, is op zich al een goede basis om tot een oplossing te komen.
Als u beiden beslist heeft om professionele hulp te zoeken, kunt u zich bij relatietherapie Utrecht aanmelden voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal vooral gezocht worden naar de aard van de problemen en naar wat er bij u beiden speelt dat voor spanningen in de relatie zorgt. Vaak zijn dit geen grote en duidelijk aanduidbare redenen, maar een opeenstapeling van kleine ergernissen die de situatie op termijn uitzichtloos doen lijken.
De therapeut zal u helpen om de zaken bespreekbaar te maken en te benoemen. Van hieruit kunt u dan samen met uw partner werken aan uw relatie en oplossingen zoeken met uw therapeut als onafhankelijk begeleider. Hij kan namelijk de zaken op afstand bekijken en onpartijdig raad en advies geven voor mogelijke oplossingen. Therapie is hard werken, er zullen veel emoties en gevoelens de kop opsteken en dan is een therapeut de best geplaatste persoon om de gesprekken op een constructief pad te krijgen.
Therapie duurt ongeveer 1.5 uur per sessie en verschillende sessies zullen nodig zijn.

Uw relatie is het waard


Herkent u zich in het gegeven dat u en uw partner moeilijkheden in de relatie ondervinden en het gevoel hebben dat er geen oplossing beschikbaar is? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek bij relatietherapie Utrecht en laat uw therapeut u helpen in het vinden van een oplossing. U kunt snel en eenvoudig aanmelden en op korte termijn aan de therapie beginnen om uw relatie terug op het goede spoor te krijgen. Zoals gezegd, er is niets mis met het opzoeken van professionele hulp.