Bekende leveranciers van lenzen

Coopervision Inc.

 

Coopervision Inc. is onderdeel van The Cooper Companies en is sinds 1980 producent van zachte lenzen. Met 1,3000 werknemers in dienst in 36 landen en een afzetgebied van meer dan 100 landen, is Coopervision een van de tonaangevende spelers in de markt van contactlenzen.

 

Coopervision loopt op technologisch gebied altijd voorop en maakt immer gebruik van de nieuwste technieken. Aquaform bijvoorbeeld; een techniek voor de perfecte balans tussen water en zuurstof. De PC technologie is een ander voorbeeld. Daarbij wordt het verdampen van vocht tegengegaan waardoor het vocht dus langer vastgehouden kan worden.

 

Bausch & Lomb
Bausch & Lomb is ook van Amerikaanse komaf, opgericht in Rochster, New York. Bausch & Lombis een van de grootste leveranciers van optische producten ter wereld. Naast contactlenzen maatk Bausch & Lomb ook onderhoudsproducten voor lenzen en implantaten voor oogziektes.

 

Het bedrijf werd in 1853 opgericht door twee Duitse immigranten: de opticien Jacob Bausch en zijn vriend, de financier Henry Lomb.

 

In 1937 werd door Bausch & Lomb het zonnebrillenmerk Ray-Ban opgericht, maar werd Ray-Ban in 1999 door Bausch & Lomb verkocht aan de Italiaanse Luxoticca Group.

 

In 2007 werd Bausch & Lomb gekocht door Warbrug Pincus PLC, die het in 2013 weer doorverkochten aan Vakeant Pharmaceuticals.

 

Tegenwoordig ligt het hoofdkantoor van Bausch & Lomb in Bridgewater, New Jersey.

 

Johnson & Johnson
Johnson & Johnson werd in 1886 opgericht door de drie Johnson broers als bedrijf in verbandmiddelen. Door de jaren heen is Johnson & Johnson uitgegroeid tot een grote multinational die deel uitmaakt van de Dow Jones Industrial Average. Contactlenzen divisie opereert onder de naam Acuvue mag ook een toonaangevende speler  in de lenzenmarkt genoemd worden.

 

CIBA Vision


CIBA Vision is de nog niet zo lang bestaande oogzorgdivisie van Novartis, één van de belangrijkste producenten van geneesmiddelen ter wereld van Zwitserse komaf. CIBA Vision is in korte tijd al een begrip geworden in de contactlenzenbranche.

Fuva.nl