Welke soorten bereide maaltijden zijn er, en wat past bij mij?

Kant-en-klaarmaaltijden zijn een handige oplossing voor iedereen die moeite heeft met koken of gewoon geen zin heeft om zelf te koken. De maaltijden zijn er in verschillende soorten, van koelverse maaltijden tot warme maaltijden die je direct op tafel kunt zetten. In deze blog van de Belgische vergelijkingssites Maaltijdenbezorgen.be gaan we dieper in op de verschillende soorten kant-en-klaarmaaltijden.

Koelverse maaltijden

Koelverse maaltijden, ook wel ‘ready to eat’ maaltijden, zijn maaltijden die je al klaar kunt eten. Ze hebben een langere houdbaarheidsdatum dan diepvriesmaaltijden en moeten bij kamertemperatuur worden bewaard. Ze zijn vaak gemaakt met verse ingrediënten en hebben een korte bereidingstijd.

De koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en soorten, van salades en soepen tot vlees- en visgerechten. Ze zijn perfect voor mensen die geen tijd of zin hebben om zelf te koken, maar toch een gezonde maaltijd willen eten. De maaltijden zijn gemakkelijk te bereiden; meestal hoef je alleen de maaltijd in de magnetron te verwarmen en je kunt ermee aan tafel.

Diepvriesmaaltijden

Diepvriesmaaltijden, ook wel vriesverse maaltijden, zijn maaltijden die je direct uit de vriezer kunt eten. Ze zijn gemaakt met verschillende soorten ingrediënten, van groenten tot vlees en vis. De maaltijden zijn voorverpakt en kunnen in de vriezer worden bewaard. Ze zijn perfect voor mensen die geen tijd of zin hebben om zelf te koken, maar toch een gezonde maaltijd willen eten. 

Diepvriesmaaltijden hebben een langere houdbaarheidsdatum dan koelverse maaltijden. Ze zijn gemakkelijk te bereiden; meestal hoef je alleen de maaltijd in de magnetron te verwarmen en je kunt ermee aan tafel. De maaltijden zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en soorten, van burgers en pizza’s tot pasta’s en visgerechten.

Tafeltje dekje

Tafeltje dekje maaltijden, ook wel warme maaltijden, zijn maaltijden die je direct op tafel kunt zetten. Ze zijn gemaakt met verschillende soorten ingrediënten, van groenten tot vlees en vis. De maaltijden zijn voorverpakt en moeten bij kamertemperatuur worden bewaard. Ze zijn perfect voor mensen die geen tijd of zin hebben om zelf te koken, maar toch een gezonde maaltijd willen eten. 

Tafeltje dekje maaltijden hebben een langere houdbaarheidsdatum dan koelverse maaltijden en diepvriesmaaltijden. Ze zijn gemakkelijk te bereiden; meestal hoef je alleen de maaltijd op te warmen en je kunt ermee aan tafel. De maaltijden zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en soorten, van kipgerechten en pasta’s tot salades en sandwiches.

Welk type kant-en-klaar maaltijd past bij mijn wensen?

Als we de verschillende soorten kant-en-klaarmaaltijden vergelijken, zien we dat elk type maaltijd zijn eigen voordelen heeft. Koelverse maaltijden hebben de kortste houdbaarheidsdatum, maar ze zijn gemakkelijk te bereiden en je kunt ermee aan tafel. Diepvriesmaaltijden hebben de langste houdbaarheidsdatum, maar ze zijn ook gemakkelijk te bereiden en je kunt ermee aan tafel. Tafeltje dekje maaltijden hebben ook een langere houdbaarheidsdatum, maar ze zijn niet zo gemakkelijk te bereiden als de andere soorten maaltijden.

Daarnaast zijn de verschillende soorten kant-en-klaarmaaltijden verkrijgbaar in verschillende smaken en soorten. Koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar in salades, soepen, vlees- en visgerechten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar in burgers, pizza’s, pasta’s en visgerechten. Tafeltje dekje maaltijden zijn verkrijgbaar in kipgerechten, pasta’s, salades en sandwiches.

Voordelen van kant-en-klaarmaaltijden

  • Kant-en-klaarmaaltijden zijn een gemakkelijke oplossing voor mensen die geen tijd of zin hebben om zelf te koken. Ze zijn gemakkelijk te bereiden; meestal hoef je alleen de maaltijd in de oven of magnetron te verwarmen en je kunt ermee aan tafel.
  • De maaltijden zijn ook gezond; ze bevatten veel vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Bovendien zijn de maaltijden verkrijgbaar in verschillende smaken en soorten, waardoor er voor ieder wat wils is.
  • Kant-en-klaarmaaltijden zijn ook gemakkelijk en handig; je hoeft ze alleen in de oven of magnetron te verwarmen en je kunt ermee aan tafel. Ze zijn ook betaalbaar; je kunt kant-en-klaarmaaltijden kopen voor een lage prijs.

Nadelen van kant-en-klaarmaaltijden

  • Hoewel kant-en-klaarmaaltijden voordelen hebben, zijn er ook nadelen. Ten eerste is de smaak niet zo goed als vers bereide maaltijden. Ook kunnen kant-en-klaarmaaltijden hoog in koolhydraten, suiker en natrium zitten.
  • Bovendien kunnen de maaltijden een hoog gehalte aan vet bevatten. Als je kant-en-klaarmaaltijden eet, is het belangrijk om de voedingswaarden op de verpakking goed te lezen.